اخبار داغ
آخرین گزارش شورای روابط خارجی امریکا
شورای روابط خارجی امریکا در آخرین گزارش خود با اشاره به انتخابات مجلس هشتم که قرار است در 24 اسفند در ایران برگزار شود آورده است : انتظار نمی رود حتی مشکلات اقتصادی کشور نیز بتواند باعث شود تا در 14 مارس (24 اسفند) نامزدهای اصلاح طلب به اکثریت قدرت مجلس دست یابند.
این گزارش افزوده است : رای گیری سازمان آرای عمومی جهان (world public opinion.org) در ژانویه 2007 حاکی از آن بود که اغلب ایرانیان هنوز بر این عقیده اند ، در کشوری زندگی می کنند که برپایه دموکراسی ، در آن به حقوق بشر احترام گذاشته می شود.
در این گزارش همچنین آمده است : با اضافه کردن نبود اطلاعات موثق جاسوسی در مورد اهداف نظامی و سیاسی ایران به این موضوع ، می توان نتیجه گرفت که گفتگوها بین هر آنکه در دو کشور به قدرت برسد، بهترین راه برای تحکیم روابط دوجانبه خواهد بود.
اوباما: بدون پیش شرط با رئیس جمهور ایران مذاکره می کنم
باراک اوباما یکی از دو نامزد ارشد حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری امریکا در گفتگو با CNN گفت : در صورت پیروزی در انتخابات با همتای ایرانی و سایر کشورهایی که با امریکا توافق ندارند ، ملاقات خواهم کرد.
وی افزود: ملاقات من بدون پیش شرط خواهد بود ، البته مسائل مورد بحث باید از قبل مشخص شوند.
نامزد سیاهپوست حزب دموکرات که براساس برخی نظرسنجی ها از شانس زیادی برای پیروزی برخوردار است ، تصریح کرد: تفاوت نظر من درباره ایران این است که انتظار ندارم آنها قبل از ملاقات ، برنامه تسلیحات اتمی خود را کنار بگذارند
اعتراف یک سرهنگ امریکایی
همزمان با بهانه های واهی امریکا درباره نقش ایران در تلفات نیروهای امریکایی در عراق ، یک سرهنگ امریکایی مستقر در دیاله اعتراف کرد که هیچ نشانی از فعالیت های خصمانه ایران در عراق ندیده است.
«سرهنگ رون وارد» در گفتگو با هفته نامه لوپوئن گفت : در عرض 10ماهی که در این منطقه هستم ، هرگز هیچ فعالیت خصمانه ای از سوی ایران مشاهده نکرده ام.
بازهم علیه احمدی نژاد
به تازگی کتابی با نام «بمب و قرآن» در فرانسه منتشر شده که عمدتا درباره زندگی احمدی نژاد است.
«میشل توبمان» نویسنده این کتاب که احتمالا یک صهیونیست است ، رئیس جمهور ایران را شکنجه گر و تروریست معرفی کرده است !
فضاسازی و تبلیغات گسترده علیه دکتر احمدی نژاد بخصوص از زمانی که وی افسانه هولوکاست را زیر سوال برد ، از سوی صهیونیست ها در دستور کار قرار گرفت.
نویسنده این کتاب در مصاحبه ای در پاسخ به پرسشی درباره این که چرا اسرائیل حق دارد سلاح اتمی داشته باشد و ایران نه ، می گوید: تصور و برداشت برابری در حقوق ، بخشی از حقوق مدنی در جوامع دمکراتیک است و الزاما در حقوق بین الملل مصداق ندارد و نمی توان گفت حق دستیابی به سلاح اتمی برای همه وجود دارد!
وی در اظهارنظر جالب تری می افزاید: ضمنا ایران برخلاف اسرائیل پیمان NPT را امضا کرده است و نقش تعهدات ایران در این زمینه می تواند تبعات سنگینی داشته باشد! میشل توبمان به انجمنی از روشنفکران تعلق دارد که رئیس آن یک یهودی به نام آندره گلوکمان از دوستان سارکوزی است.
خشم امریکا از موفقیت های ایران
شماری از سخنگویان دولت امریکا در اظهارنظرهای جداگانه اما مشابه ، از موفقیت ایران در پرتاب موشک کاوشگر ایرانی به فضا ابراز خشم و تاسف کرده اند.
گوردون جاندرو سخنگوی شورای امنیت ملی ، دانا پرینو سخنگوی ریاست جمهوری و بالاخره شان مک کورمک ، سخنگوی وزارت خارجه امریکا نتوانستند خشم خود را کنترل کنند.
جاندرو، سخنگوی شورای امنیت ملی امریکا با ابراز تاسف از دستیابی ایران به موفقیت جدید در فضا گفت : چنین اقدامی ایران را بیشتر منزوی می کند.
پرینو نیز با تکرار این جملات اظهار تاسف کرد؛ اما مک کورمک با اظهار تعجب دراین باره گفت ، هرگز فکر نمی کرد که ایرانیان بتوانند با بهره گیری از همین دوره حتی تحریم به چنین توانمندی هایی دست یابند.
جوان 15 ساله، زندانی امریکا در گوانتانامو
![]() ارتش امریکا می گوید از محلی که این نوجوان و یک فرد دیگر در آن حضور داشته اند، نارنجکی پرتاپ شده که باعث مرگ یک کماندوی امریکایی شده است. به گزارش اسوشیتدپرس ، «عمر خضر» که در آن زمان 15 سال داشت قبلا براثر اصابت خمپاره به سینه اش مجروح شده و دیگر توان ایستادن نداشت که هدف 2 گلوله نیروهای امریکایی در یک مجموعه متعلق به القاعده قرار گرفت. خضر که حالا 21 سال دارد متهم است با پرتاپ نارنجک از محلی که در آن بود، کریستوفر اسپیر، گروهبان ارتش امریکا را کشته است اما به گفته ویلیام کوبلر وکیل مدافع او یک شاهد می گوید هنگام پرتاپ نارنجک فرددیگری هم در کنار خضر بوده که شاید وی نارنجک را پرتاپ کرده باشد. در صورتی که محاکمه خضر آغاز شود وی نخستین زندانی زندان مخوف گوانتانامو خواهد شد که محاکمه می شود. وکلای مدافع خضر از قاضی دادگاه خواستند اتهامات علیه اورا لغو کند چون تعقیب یک نوجوان 15 ساله ناقض معاهدات بین المللی حامی کودکان سرباز خواهد بود. خضر احتمالا در کودکی در سفر به افغانستان و پاکستان، در کنار پدرش - که مظنون است حامی مالی القاعده بوده و سال 2003 در پاکستان کشته شد - با سران القاعده از جمله بن لادن دیدار کرده است. به ادعای ارتش امریکا وی بعدها در اردوگاه های آموزشی تروریستی شرکت کرده و در مسیر نیروهای امریکایی مین کار می گذاشته است. کوبلر به قاضی دادگاه گفت به فرض صحت این ادعاها، او قربانی القاعده بوده ، نه عضو آن. خضر پس از آن درگیری در افغانستان، دستگیر و بیش از 5 سال در گوانتانامو زندانی بوده است. در طول دادگاه وی خسته و گرفته به نظر می رسید و چیزی نگفت و عصبی و بی قرار بود. خضر در صورت محکومیت حداکثر 25 سال زندانی خواهد شد. او را به جنایات جنگی از جمله قتل، توطئه و حمایت مادی از تروریسم متهم کرده اند. از نزدیک هزار نفری که در گوانتانامو زندانی شدند در حال حاضر حدود 275 نفر باقی مانده اند که ارتش امریکا 4 نفر از آنان را متهم کرده است. مقامات امریکایی می گویند در نظر دارند حدود 80 زندانی دیگر را تحت پیگرد قرار دهند و معلوم نیست چرا بقیه را آزاد نمی کنند. |
دیدار مهم هاشمی با رهبری درباره ردصلاحیتها
همزمان با اعلام نتایج بررسیهای هیاتهای نظارت بر انتخابات که گفته میشود بر خلاف انتظار و پیشبینی دلسوزان نظام دایره ردصلاحیتها را گستردهتر کرده است، آیتالله هاشمی رفسنجانی شامگاه امروز سهشنبه با حضرت آیتالله خامنهای مقام معظم رهبری دیدار خواهد کرد. ناظران معتقدند که گفتگو درباره انتخابات یکی از مباحث اصلی این نشست خواهد بود.
دیدار مهم سهشنبه شب هاشمی در شرایطی صورت میگیرد که حجتالاسلام سید محمد خاتمی هفته گذشته و حجتالاسلام مهدی کروبی این هفته با رهبری نظام دیدار و درباره موضوع ردصلاحیتها با ایشان رایزنی کرده بودند.
تاکنون هیچ اظهارنظر یا خبر رسمی و غیررسمیای از نتایج دیدار روسای سابق جمهور و مجلس با مقام معظم رهبری درباره موضوع انتخابات منتشر نشده است و نتایج این دیدارها مشخص نیست. گفته میشود یکی از تصمیمات نشست سه نفره «هاشمی، خاتمی، کروبی» در هفته گذشته این بوده است که هر یک از این بزرگان جداگانه با رهبری نظام دیدار و رایزنی کرده و ضمن ارایه گزارشی دقیق از شرایط فعلی خواستار مداخله فوری ایشان در مساله با هدف رقابتیکردن انتخابات شوند. رایزنی جداگانه با مسئولان ارشد شورای نگهبان نیز از دیگر تصمیمات مهم نشست مزبور بوده که ظاهراً توسط هاشمی و کروبی مجدانه پیگیری شده است.
مساله ردصلاحیتها هماکنون به دغدغه دوستداران و دلسوزان نظام از گرایشهای مختلف تبدیل شده است. آن گونه که رسماً اعلام گردیده، نه تنها بزرگانی چون هاشمی و خاتمی و کروبی که بزرگانی چون ناطق نوری و برخی دیگر از چهرههای اصیل جامعه روحانیت و جناح اصولگرا نیز بر رقابتی بودن انتخابات و حضور تمام گرایشهای فکری در عرصه رقابتهای انتخاباتی تاکید دارند.
اکبر هاشمی رفسنجانی روز دوشنبه در یک نشست نیمه علنی که خبر آن توسط روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت منتشر شد تاکید کرد که انتخابات مجلس بایستی با «حضور تمام گروهها» برگزار شود و «رقابتی» باشد.
پیش از این قویاً گمان میشد که هیاتهای نظارت بخشی از ردصلاحیتهای هیاتهای اجرایی را تصحیح کرده و زمینه رقابتی شدن انتخابات را فراهم کنند. با این حال نتایجی که تاکنون اعلام شده نشان میدهد که نه تنها این اتفاق نیفتاده که بالعکس، برخی دیگر از چهرههای مستقل یا اصلاحطلب که توسط هیاتهای اجرایی تایید شده بودند نیز ردصلاحیت شدهاند.
برخی ناظران هنوز معتقدند که شورای نگهبان در بررسی شکایات نامزدها، احتمالاًً بخشی از ردصلاحیتشدگان را به چرخه رقابت بازخواهد گرداند.
متکی: ایران کشوری مسئول و قابل پیش بینی است
![]() |
آقای متکی در ابتدای مقاله خود به گزارشی از لرد کرزن، وزیر خارجه محافظه کار بریتانیا در سال 1892، اشاره کرده که گفته است ایران می تواند بزرگترین سد در برابر بی نظمی در منطقه باشد، اما این کشور "اگر راه آهن نداشته باشد، هیچ است."
آقای متکی می نویسد در حال حاضر نیز اگر ایران "امنیت و تنوع انرژی" نداشته باشد، ثبات اقتصادی نخواهد داشت. به نوشته او "خطی از بی ثباتی و بحران از دهلی تا استانبول کشیده شده" و ایران تنها نقطه ای است که می تواند این گرفتاری ها را رفع کند - "گرفتاری هایی که قدرت های غربی با نپذیرفتن مسئولیت های بین المللی شان به وجود آورده اند."
آقای متکی در ادامه مقاله خود آورده است وقتی سیاست خارجی غرب را منافع شخصی تعیین می کند، گفتار دموکراتیک غرب مورد پذیرش کسی قرار نمی گیرد. او از عملکرد غرب در نپذیرفتن نتایج انتخابات دموکراتیک در الجزایر و فلسطین به عنوان نمونه هایی یاد می کند که رفتار غرب با گفتار دموکراتیک آن مغایر بوده است.
آقای متکی می نویسد: "در ایران ما تلاش می کنیم که از استقلالمان دفاع کنیم، به نیازهای جوانانمان پاسخ دهیم، جامعه مان را توسعه دهیم، و کشتی خاورمیانه را در این آبهای متلاطم به ساحل سلامت رهنمون شویم. با این حال مشکل عاجل فعلی ایران، نیاز به امنیت و تنوع انرژی است."
به نوشته آقای متکی در آخرین هفته های سال 2007، انتشار گزارش مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی و برآورد اطلاعاتی ملی آمریکا روشن کرد که فعالیت های هسته ای ایران هیچ ربطی به برنامه های نظامی ندارد.
آقای متکی در ادامه می نویسد: "ما باید بدون پیش شرط با ایران مذاکره کنیم، و سعی کنیم پیشنهادهای سازنده ارائه دهیم. ایران نشان داده که کشور مسئولی است. ایران نشان داده که کشوری قابل پیش بینی است. ایران به قوانین بین المللی احترام می گذارد و می کوشد نقش خود را در جلوگیری از بالا گرفتن بحران منطقه ای ایفا کند. بحرانی که نتیجه قاچاق مواد مخدر، افراطی گری و گسترش سلاح های کشتار جمعی است."
به نوشته آقای متکی همکاری تهران با آژانس بین المللی انرژی اتمی نشان دهنده صداقت برنامه هسته ای ایران است: "ما نمی توانیم برخورد تبعیض آمیزی را که با آن مواجهیم، تحمل کنیم. همه اعضای جامعه جهانی باید به معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای بپیوندند، نه فقط تعداد اندکی."
منوچهر متکی در پایان مقاله خود در روزنامه گاردین می نویسد: "تهدید و پرخاش کافی است. بگذاریم این شیوه های منسوخ به تاریخ بپیوندند. ایران باید، بدون پیش داوری، در راه تلاش برای دستیابی به دانش و توان هسته ای صلح آمیز برای نسل های آینده حمایت شود."
چین، واسطه فروش قطعات یدکی F-14 به ایران
یک روزنامه آمریکایی از نقش واسطه چین در فروش قطعات یدکی جنگنده های "اف – 14" آمریکا به ایران خبر داد.
مقامات آمریکایی صادرات قطعات این جنگنده ها به ایران از سوی چین را غیرقانونی خواندند و گفتند: "اغلب این قطعات مربوط به مازاد قطعات ارایه شده توسط وزارت دفاع آمریکاست که به کشورهایی چون چین ارسال و از آنجا به ایران صادر می شود."
کریستوفر شیز از نمایندگان جمهوریخواه کنگره آمریکا در این باره گفت: "وزارت دفاع نباید تجهیزات حساس نظامی را برای رقیبان، دشمنان ما و تروریست ها تهیه کند."
وی افزود: "پنتاگون باید دست از فروش قطعات یدکی اف – 14بکشد. ایران تنها کشوری است که از این نوع جنگنده استفاده می کند."
به گفته مقامات، کار یافتن قطعات یدکی برای نگهداری و مراقبت از ناوگان "اف – 14" و "اف – 4" برای ایران مشکل تر از گذشته شده است.
از این رو تهران قطعات لازم برای نگهداری "اف – 14" و بالگردهای شینوک ساخت آمریکا را از برخی شرکت های واقع در این کشور و نیز کشورهای چین و پاکستان تهیه می کند.
براساس این گزارش تعدادی از شرکت های آمریکایی نظیر "مولتی کور" در کالیفرنیا و صنایع فلزی دولتی در کامدن متهم به ارسال قطعات "اف – 14" و اجزای هدایت گر موشک "ای.آی.ام – 7" به ایران از طریق چین هستند.
این در حالی است که اخیرا یک شهروند زن آمریکایی و مدیر صنایع هوایی مونارچ واقع در سنگاپور نیز متهم شد که قطعات بالگردهای شینوک را ابتدا از آمریکا به سنگاپور و سپس از آنجا به ایران صادر کرده است.
بنابر کیفرخواست صادره این خانم به همراه شوهرش به مدت بیش از 16 سال تجهیزات حساس نظامی را به ایران می فروختند.
شیز گفت: "ارتش نباید تجهیزات حساس نظامی را به فروش برساند. اگر به این قطعات نیازی ندارد باید کلا آنها را اسقاط و نابود نماید."
مجوز عبور نیروهای آمریکایی از مرز ایران
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز فاش کرد:قوانین آمریکا به نیروهای نظامی این کشور اجازه داده تا برای تعقیب تروریست ها از مرزهای ایران و سوریه بگذرند.
این روزنامه به نقل از اسناد سال 2005 منتشره در وب سایت "ولیکی لیکز" که یک سایت مخصوص انتشار اطلاعات درز یافته است، نوشت: نیروهای آمریکایی مجاز شده اند تا برای تعقیب تروریست ها و اعضای سابق کابینه صدام حسین از مرزهای ایران و سوریه عبور کنند.
این اسناد حاوی قوانین مربوط به آمریکایی هایی است که در سال 2005 در بغداد و مرکز عراق مستقر شده اند.